Muuttovinkit

1. Tee muuttolista

Tee itsellesi muuttajan muistilista asioista jotka pitää huolehtia ennen muuttoa, muuton yhteydessä ja muuton jälkeen. esim. Vuokrasopimus, avaimet, Sähkösopimus, osoitteenmuutos, lehtitilaukset, internetyhteydet, pakkausmateriaalit, muuttolaatikot, muuttoauto ja muuttomiehet.

2. Suojaus ja pakkausmateriaalit

Tilaa tarvittava määrä suojaus ja pakkausmateriaalia. Suojapahvia lattiansuojaukseen, varsinkin jos on sateinen sää, astiapaperia astioiden suojaamiseen ja kiristekalvoa jolla on helppo estää lipaston ja kaappien laatikoiden ja ovien aukeaminen muuton aikana. Kiristekalvoa voit käyttää myös sängyn, patjojen, petareiden, irrallisten hyllyjen yms. suojaamiseen ja pitkien tavaroiden kuten suksien, siivoustarvikkeiden yms. yhteen sitomiseen. Kiristekalvon etu teippiin verrattuna on, että se ei jätä liimajälkiä.

3. Muuttolaatikot

Tilaa muuttolaatikoita riittävä määrä. Keskimääräinen tarve on yksi laatikko neliötä kohden. Muuttolaatikot nopeuttavat muuttomiesten työtä huomattavasti, tehostavat muuttoauton tilankäyttöä, suojaavat tavaroita naarmuuntumiselta ja rikkoutumiselta ja helpottavat sinua tavaroiden löytämisessä ja purkamisess oikeille paikoilleen. Huom! Täytä muuttolaatikot vain kantokahvan alarajaan saakka. Vältä ylipakkausta, ota tarpeeksi muuttolaatikoita. Käytä huonekohtaisia värikoodeja. Näin muuttomiehet osaavat viedä tavarat suoraan oikeisiin paikkoihin.

4. Pakkaaminen ja muuttosuunnitelma

Pakkaa ja suojaa tavarat hyvissä ajoin valmiiksi ennen muuttomiesten tuloa tai tilaa meidät pakkaamaan ja suojaamaan tavarat puolestasi. Tee muuttosuunnitelma johon merkitset jokaisen huoneen omalla värikoodilla.

5. Värikoodit

Merkkaa huonekalut ja laatikot värikoodein (esim. tussi, tarra, teippi, post-it lappu tms.). Muuttomiehet osaavat kantaa tavarat suoraan oikeille paikoilleen tai oikeaan huoneeseen kun huoneissa on vastaavat värikoodit.

6. Selviytymispakkaus

Ensimmäistä yötä varten. Tee itsellesi selviytymispakkaus johon laitat vessapaperia, henkilökohtaiset hygieniavälineet, lääkkeet, avaimet, rahat, työkalut, puhelin ja laturi, sakset, terävä veitsi ja muutama ruokailuväline, kannettava tietokone yms. tärkeät ja välttämättömät tavarat. Näin nopeutat kotiutumista ja selviät helposti vaikka et purkaisikaan kaikkia laatikoita samana päivänä.